Bremser LJ73

Moderatorer: baa, Snekker_Andersen, lj73jon, ModeratorNLCK, HighwayPatrol

Svar
Brukeravatar
znej
Innlegg: 27
Registrert: tor okt 13, 2011 6:49 pm
Sted: Trondheim

Bremser LJ73

Legg inn av znej » ons apr 25, 2012 9:54 pm

Hei!

Her forleden var jeg ute å kjørte litt offroad med min lj73, og da jeg skulle hjem merket jeg at bremsene ikke tok før pedalen var helt nede i gulvet. Jeg tenkte at det var kommet luft inn via hovedbremsesylinderen, men etter å ha lufta systemet er det like ille.

Den første gangen jeg bremser etter bilen er starta, så funker bremsa relativt greit, men etterhvert bir det veldig liten bremsekraft, og bremsa tar da pedalen er helt nede ved gulvet.

- Vakuumpumpa fungerer slik den skal
- Ingen bremserør er flatklemt, eller av. lekker ingen ting noe sted.
- Da jeg tar av vakuumslangen til bremsekraftforsterkeren, så er pedalen steinhard, og er umulig å få nærheten av gulvet.
- Synes pedalen er litt treg til å komme tilbake.


Hva kan være årsaken? Gåen hovedbremsesylinder?
[ ] '56 Mercedes Unimog 404
[ ] '80 Mercedes 300GD
[ ] '90 Audi 200 20V TQ

Brukeravatar
StianHdj80
Innlegg: 659
Registrert: fre mar 20, 2009 11:11 pm
Sted: Hønemyr, Vest-agder

Re: Bremser LJ73

Legg inn av StianHdj80 » ons apr 25, 2012 11:20 pm

Tipper hovedsyl ja.
Stian
Hdj80


1 stk 70
ex: 80
1 stk 90
1 stk 100AT man

Brukeravatar
håvard
Innlegg: 4003
Registrert: søn feb 22, 2004 3:37 am
Sted: Halden

Re: Bremser LJ73

Legg inn av håvard » ons apr 25, 2012 11:30 pm

Trykk på pedalen og se om nivået i beholderen/master øker. Eller sjekk for lekasjer på master.

Brukeravatar
znej
Innlegg: 27
Registrert: tor okt 13, 2011 6:49 pm
Sted: Trondheim

Re: Bremser LJ73

Legg inn av znej » tor apr 26, 2012 2:20 am

Kan ikke se at væskenivået hverken stiger eller synker da pedalen trykkes inn...

Men har handla ny hovedbremsesylinder og nye klosser på milner nå, så satser på at det ordner seg.

Noen triks ved montering av ny hovedsylinder? :)
[ ] '56 Mercedes Unimog 404
[ ] '80 Mercedes 300GD
[ ] '90 Audi 200 20V TQ

Brukeravatar
håvard
Innlegg: 4003
Registrert: søn feb 22, 2004 3:37 am
Sted: Halden

Re: Bremser LJ73

Legg inn av håvard » søn apr 29, 2012 10:24 am

Hvis det hverken synker eller stiger, og det ikke er noen lekkasjer, så skal det ikke være no galt.
Samma det, kjekt med ny master. Husk å luft "lastebrems ventilen" og. Det kan være litt kilent å få ut all lufta fra bakbremsene på en 73.

Brukeravatar
znej
Innlegg: 27
Registrert: tor okt 13, 2011 6:49 pm
Sted: Trondheim

Re: Bremser LJ73

Legg inn av znej » lør mai 05, 2012 10:30 pm

Da har jeg byttet bremseklosser foran, luftet den nye mastersylinderen i benk, for så å montere den og lufte hele systemet fra høyre bak til venstre foran, men problemet er fortsatt det samme! Akkurat samme symptomer som me forrige master... :(

Det jeg synes er litt pussig er at bremselampa i dashen tennes om jeg pumper lett på bremsen og holder den inne. lampa slukker etter 5-10 sekunder ca. Dette er uavhengig om lokket på bremsevæskereservoaret er på eller ikke. Hvilken sensor kan tenne den lampa om det heller ikke er den på handbrekket eller den under lokket? Kan det være bremsekraftforsterkeren?
[ ] '56 Mercedes Unimog 404
[ ] '80 Mercedes 300GD
[ ] '90 Audi 200 20V TQ

Brukeravatar
lcvidar
Innlegg: 1403
Registrert: lør sep 09, 2006 7:23 am
Sted: Glomfjord
Kontakt:

Re: Bremser LJ73

Legg inn av lcvidar » søn mai 06, 2012 6:32 pm

Er nok rett tanke, lampa indikerer vel også om vakuum mangler.
Mvh LCvidar
'93 HDJ80 | Manual | OME | Part Time Kit | Locked | Eberspacher D5W

Brukeravatar
znej
Innlegg: 27
Registrert: tor okt 13, 2011 6:49 pm
Sted: Trondheim

Re: Bremser LJ73

Legg inn av znej » søn mai 06, 2012 10:37 pm

Synes dog det er rart at pedalen tar først helt nede ved gulvet selv med den nye mastersylinderen...
[ ] '56 Mercedes Unimog 404
[ ] '80 Mercedes 300GD
[ ] '90 Audi 200 20V TQ

Brukeravatar
znej
Innlegg: 27
Registrert: tor okt 13, 2011 6:49 pm
Sted: Trondheim

Re: Bremser LJ73

Legg inn av znej » lør nov 24, 2012 3:23 pm

Her var det forresten stramminga til bremsebanda bak som ikke fungerte... Bremsesylinderen bak måtte vandre alt for langt før banda nådde trommelen, og det resulterte at den tok all bremsevæska :D
[ ] '56 Mercedes Unimog 404
[ ] '80 Mercedes 300GD
[ ] '90 Audi 200 20V TQ

Svar

Gå tilbake til «Drivverk 7x»