Side 1 av 41

Vegards hdj80 (x: bj40, bj42, hj61, lj73, bj75, kdj95)

Lagt inn: ons mai 12, 2004 1:19 pm
av Vegard
Har en 1988 LJ73, i forholdsvis god stand. Har gjort noen modifikasjoner:
2" fjærheving
Intercooler
NoSlip sperre i bakaksel
33x12.5 X-terrain
MM 12000 elektrisk vinsj.

Lagt inn: ons mai 12, 2004 9:02 pm
av håvard
fin bil vegard! veldig "clean" det liker jeg!

Lagt inn: ons mai 12, 2004 9:20 pm
av Vegard
Jo takk Håvard, men nå er den litt for "clean". Skal få på støtfanger igjen så fort som mulig, skal bare tilpasse for vinsjmontering først.

Har henta U-jern som jeg tenkte å bruke til fanger, er et poeng at jeg kan løfte bilen i fangeren med HiLiften, dette er jo ikke mulig med original fangeren. Men angrer litt på at jeg har valgt U-jern, tror det ville bli mer funksjonelt, samt se bedre ut med rør bøyd som et sykklstyre.

Lagt inn: tor mai 13, 2004 7:37 pm
av Roall
Fin bil :) jeg skal legge ut noen bilder av min egen løsning på fangere etterhvert med 2" brakett fram og bak for vinsj og hengerfeste som jeg er godt fornøyd med.

Lagt inn: tor mai 13, 2004 7:55 pm
av Vegard
Vil gjerne få se hvaslags løsninger andre har valgt!

I ugangspunktet var planen å bygge med 2" reciever framme og bak, men da ville jeg helst ha recieveren flyttet inn mellom rammevangene slik at vinsjen ikke stikker for langt forann fangeren.

Kjørte Arctic Trophy (http://offroad.no/snitz/topic.asp?TOPIC ... 5&ARCHIVE=) med en G-wagen i fjor, og den hadde vinsjen så langt frem at vi ikke turte kjøre med den montert, dermed ble det mye bæring av vinsj!

Nå har jeg litt lite tid til å få ting ferdig før Ylläs Trophy (http://www.kelkat.com/safarit.php?nr=1059587409&va=kesa) i Finland om 4 uker, så det blir fast montering i første omgang. Men 2" recievere og nok 35 kvmm kabel ligger hjemme...

Lagt inn: tor mai 13, 2004 10:17 pm
av stian f
Satt og tegnet litt i Photoshop i sta:

Mvh
Stian F

Lagt inn: fre mai 14, 2004 12:14 pm
av Vegard
Ja noe slikt er og en ide Stian. Går ikke å bøye så skarpe vinkler som jeg ønsker på så få cm, så må enten kappe/sveise, eller finne annen løsning.

Uansett så hadde det vært fint å se mer dekk, for å få bedre angrepsvinkler.

Ylläs Trophy nærmer seg!

Lagt inn: tir mai 25, 2004 11:39 am
av Vegard
To og en halv uke til Ylläs Trophy i Nord Finnland nå, gleder meg!

Bilen er enda ikke helt klar, har vært stillstand en uke. Vinsjen er montert, men ikke releboksen. Blant annet småplukk som gjenstår er sjekk av hjullager framme, skifte av simmering på transferkasse, heve lufting av aksler/gir, skifte motorolje, lage støtfanger, legge strømuttak i bagasjerom etc.

Det går mot rekorddeltakelese i år, med nesten 70 biler, en god del LJ-er og BJ-er ser det ut til. Fra Norge kommer det 11 biler, 2 stk toyota, 2 mitsubishi, 1 jeep, resten landrover. Alle de norske bilene er fra Tromsø-området.

Les om trophyet her: http://www.kelkat.com/safarit.php?nr=1059587409&va=kesa

Og Tromsø Landrover Klubb sitt turreferat fra 2003 her: http://tlrk.no/yllas/

Vi kommer til å ha med kamera, så regner med å kunne legge ut en god del bilder når vi kommer hjem.

Det er faktisk ikke mer enn 140 mil fra Oslo til Ylläs, så folk sørfra har en mulighet til å være med (mulig de ikke tar flere deltakere i år). Hadde vært fint å se litt flere norske Toyotaer i de finske skoger/myrer. Det er tre klasser/vanskelighetsgrader, og alt fra standardbiler til kraftig modifiserte kan delta.

Lagt inn: tir mai 25, 2004 1:12 pm
av Steinar
Stjal ett bilde fra Offroad - rigs :oops:

Lagt inn: tir mai 25, 2004 2:03 pm
av Vegard
Fin løsning det der, enkel og grei. Virker som om fangeren er løftet en del høyere enn originalt.

Men slik jeg har montert vinsjen min, så er ikke det et alternativ for meg. Min vinsj står noe høyere (fordel hvis en står med snuta godt planta i myra...)

Lagt inn: tir mai 25, 2004 6:12 pm
av håvard
vegard!
jeg blir med på sånne løp så fort bj'en min er ferdig! det har du mitt ord på :) det ser mye feitere ut enn å prøve å havarere differ i svinndal..

men jeg har jo tenkt på det lenge da..

Lagt inn: fre jun 04, 2004 11:26 pm
av Vegard
Alex, som var co-driver i vinnerbilen (Hilux, bensin, 33") fra Arctic Trophy i fjor snakket bra norsk, og jobber i Norge iblant. Idag traff jeg ham tilfeldigvis i Tromsø (!) og han hadde en cd med bilder til meg. Legger ut noen her av de to landcruiserene som deltok.

blir med til neste år.........

Lagt inn: ons jun 09, 2004 1:03 am
av neowulf
Fikk desverre ikke vite om dette før nå når jeg leste innlegget ditt . :twisted:
det ser jo gøy ut det derre skal se om det er flere som vill være med til neste år,vi begynner jo å bli endel offroadere her oppe i nord å.....

Lagt inn: ons jun 09, 2004 11:03 pm
av Vegard
Hvor holder du til neowulf?

Har knota litt med rele-boksen i dag, trodde det var et rele som var gåent, men det viste seg kun å være brudd i styrestrømledningen. Nå monteres rele-boksen i motorrommet, og fjernkontroll til vinsjen i kupeen.

I morres oppdaga jeg at bakhjulet nærmest var flatt. Fant en spiker som sto i. Heldigvis har Per-Gunnar kommet for å hjelpe til med de siste forberedelser til Ylläs, han hadde med lappesaker. Lappinga var unnagjort på 5 minutter!

Har også montert nye dempere bak, procomp es3000.

Kribler i armer og ben

Lagt inn: tor jun 10, 2004 11:03 am
av Kjetila
Dere er i gang igjenn ser jeg. Det kribler i armer og ben hos meg (men det blir med kriblinga foreløpig). Hadde dere ikke vert så forbasket langt unna skulle jeg tatt i et tak (Men da hadde det vel gått saktere :-).

Dere får ha lykke til.
Hilsen Kjetil

PS den fangeren høyere opp på siden var knall fin.

Og et lite tips Legg kablene til winchen i rør eller forsterkede slanger!

Kjedelig hvis det skulle bli kortsluttning.

Lagt inn: fre jun 11, 2004 1:59 am
av Vegard
Klokka har blitt 0200, vi reiser 0500, er ferdig med bilen, men ikke med pakking... dvs ting er som de pleier når Per-Gunnar og jeg drar på tur.

Lagt inn: fre jun 11, 2004 9:01 am
av Kjetila
Dette ble bra! Vegard Ganske så tøft at man ser hele winchen!

Lykke til på turen !


/ Kjetil

Lagt inn: tor jun 17, 2004 9:44 am
av Vegard
Ja da er vi tilbake etter en fin tur. Godt vær, hyggelig reisefølge og trivelige finner gjorde dette til en bra langhelg! Dessverre ble det svært mye venting, da mange biler måtte gjennom samme løypa. Hadde alle i samme gruppe hatt vinsj ville ting gått mye smidigere.

De første to dagene kjørte vi gul (= medium) vanskelighetsgrad, dette var ikke særlig spennende med oppsettet vi hadde på bilen. De med AT dekk eller dårligere hadde litt vanskeligheter her, men mellom myr-strekningene var det lite med utfordringer, stort sett nok å svinge til side for enkelte steiner.

Siste dagen bytte vi derfor til rød gruppe. Her var vi en av tre biler med kun 33" dekk. De andre hadde 36" eller større. Men takket være vinsjen var vi likevel sjølvberga hele veien.

Håper at gruppene også deles inn i egne grupper for dem med vinsj neste år, da vil det ikke bli så fryktelig mye venting. Flere men mindre grupper vil og være en fordel.

Ellers så var den rød (=vanskeligste) gruppa dominert av toyotaer! Svært mange bj-er med fjærene flytta over akslene, og hjulstørrelse omkring 38". Det var vanvittig å se hvordan disse bilene tok seg fram! Trodde ikke de skulle være så rå!!! De fleste hadde minst en sperre.

I gul gruppe der vi kjørte de to første dagene var det en BJ40 med 38" med som "bergingsbil". Ved slutten av dagen gikk han ut av bilen og koblet inn navene framme, -han hadde kjørt 2wd fram til da.... det imponerte enkelte av landrover-gutta! (men det sier jo og litt om at terrenget ikke var så tøft da)

Lagt inn: tor jun 17, 2004 10:05 am
av Vegard
Flere bilder fra Ylläs.

Lagt inn: tor jun 17, 2004 10:16 am
av Vegard
Den modifiserte 70-en hadde forresten skjermer og panser i glassfiber.