AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Moderatorer: baa, Snekker_Andersen, lj73jon, ModeratorNLCK, HighwayPatrol

Svar
cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » man sep 02, 2019 4:11 pm

AHC har sluttet å heve og senke. Nylig skiftet en bremse skive foran (vet ikke om det har noe med saken å gjøre). Nivå Lampa på dash´blir bare stående å blinke i ønsket posisjon +N , men LC går hverken opp eller ned - omtrent som om en dør står åpen. Ingen lekkasjer, riktig olje nivå, sikring er hel . Tror den er litt lav bak , men ikke ekstremt . Trykker du tilbake til N -så slutter det å blinke og alt ser normalt ut. Jeg har ikke hatt problemer med at den ikke vil heve/senke før. Det meste er likevel byttet fra før. -bak fjører ,sphears , olje ,hydrauliske sylindere. Noe annet man bør sjekke ?

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » tir sep 03, 2019 11:18 pm

Idag greide jeg å lure den ned i low stilling - husker helt hvordan , satte den i low og kjørte litt framover mens det blinka på low ? I allefall satte den seg i low. Hevet seg fint opp igjen til N på kommando . Da er det noe som virker ! Men problem er der fortsatt. Får vel ta en kikk på disse sensorene.

ofrovold
Innlegg: 1977
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av ofrovold » tor sep 05, 2019 11:22 pm

Kan være en sensor som har oksydert innvendig.
Har du Techstream kan du lese av aktuelle verdier fra sensorene.
Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » fre sep 06, 2019 5:20 am

Hei , ja har techstream her et sted , men fikk den aldri til å virke . Må vel kanskje ha en ny. Kan den brukes på MacBook ? Har tenkt litt på at det kan være noe med en sensorene. Virker som om problemet kom etter jeg hadde jekket opp forhjulet for å skifte bremser. Mener jeg skrudde AHC -off- pleier å gjøre det når jeg jekker opp et hjul. Kunne kanskje prøve å lufte systemet også. Vet ikke hvordan luft kan ha kommet inn, men guds veier er underlige.

ofrovold
Innlegg: 1977
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av ofrovold » fre sep 06, 2019 6:59 am

Hei. Techstream fungerer så vidt jeg vet bare på Windows. Jeg tviler på at luft kan ha kommet inn i systemet, så lenge du ikke har en lekkasje, og da hadde det ikke fungert i det hele tatt. Når det gjelder å skru av AHC ved oppjekkeing, tror jeg heller ikke det har noen betydning. Jeg har aldri skrudd av AHC før jeg jekker opp bilen. Hvis du har problemer med Techstream kan jeg prøve å hjelpe deg med det. Bare si i fra så avtaler vi en gang. Jeg holder en knapp på en av sensorene dine.

Sent fra min SM-G970F via Tapatalk

Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » fre sep 06, 2019 3:10 pm

Tror jeg får bestille techstream igjen , Øystein vet du nøyaktig versjon , eller produkt betegnelse på den jeg skal ha ?

ofrovold
Innlegg: 1977
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av ofrovold » fre sep 06, 2019 4:03 pm

Hei.
Har du kabelen, så kan jeg hjelpe deg med programmet!


Sent fra min SM-G970F via Tapatalk

Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » fre sep 06, 2019 4:10 pm

Ok ! må kikke litt her !

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » fre sep 06, 2019 9:09 pm

Nei , ser dårlig ut , har trulig går til gjenvinning. Vet du hvilken jeg skal kjøpe på eBay ?

Brukeravatar
frode
Innlegg: 1619
Registrert: søn okt 16, 2005 5:43 pm
Sted: Hurum

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av frode » fre sep 06, 2019 10:28 pm

Her har du en:
https://www.dx.com/p/latest-v12-10-019- ... XLAxv5fhhE

Jeg tror også at det mest sannsynlig er en av sensorene. Mens du venter på kabel kan du jo bare ohme de tre sensorene så finner du kanskje feilen.
Qui rogat, non errat.
HDJ100 2004 AHC Auto ikkeNav, bfg a/t ko2 265/75-16, Shamowang - Abu Shenab,
HDJ100 2000 til gjenbruk,
ex HZJ80GX 1997.

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » fre sep 06, 2019 11:41 pm

Takk for det - bestilt

cruisera100
Innlegg: 100
Registrert: ons jul 22, 2009 12:31 am
Sted: Vestlandet

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av cruisera100 » man sep 09, 2019 10:15 pm

Gode nyheter fra vest. Syns LC´n hadde fått igjen gamle stilling , Dvs litt opp bak og/eller litt ned foran. Jo da, AHC virker som den skal igjen. Et varsel om kommende katastrofe ??? Næ , sikkert et varsel om å ta kikk på sensorene.

ofrovold
Innlegg: 1977
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC virker Ikke - noen enkel løsning ?

Legg inn av ofrovold » man sep 09, 2019 11:17 pm

Ja, greit å ta litt forholdsregler. Lykke til!

Sent fra min SM-G970F via Tapatalk

Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 10x»