Defa Motorvarmer

Moderatorer: Snekker_Andersen, baa, HighwayPatrol, lj73jon

Brukeravatar
espenlc150
Innlegg: 8
Registrert: fre jun 12, 2015 7:40 pm
Sted: Mehamn

Defa Motorvarmer

Legg innav espenlc150 » fre mar 03, 2017 8:23 pm

Hei

Noe andre 150 eiere som har opplevet dette ?
Når jeg plugger i defa motorvarmer system 230v, starter led kjørelys :shock:

Så lyser de helt til jeg trekker ut strøm :P Men alt virker ok, varmeelement,kupevarmer, lader osv.... 8)
Vedlegg
20170303_200834_resized.jpg
20170303_200834_resized.jpg (254.13 kiB) Vist 930 ganger

Brukeravatar
frode
Innlegg: 1498
Registrert: søn okt 16, 2005 5:43 pm
Sted: Hurum

Re: Defa Motorvarmer

Legg innav frode » lør mar 04, 2017 1:20 pm

Noen ideer:
Batteriladeren på defa-systemet, hvor er den koblet til?

Skjer dette uansett hvor du kobler til 230 volten, eller er det bare hjemme i garasjen? Tenker da på om du har en jordfeil på strømnettet som gjør at det blir indusert nok strøm i jordtilkoblingen i bilen. I såfall blir det ofte ikke fullt lys i ledlampa, bare litt, fordi det skal lite til å få svakt lys i led.
Qui rogat, non errat.
HDJ100 2004 AHC Auto ikkeNav, bfg a/t ko2 265/75-16, Shamowang - Abu Shenab,
HDJ100 2000 til gjenbruk,
ex HZJ80GX 1997.

Brukeravatar
espenlc150
Innlegg: 8
Registrert: fre jun 12, 2015 7:40 pm
Sted: Mehamn

Re: Defa Motorvarmer

Legg innav espenlc150 » ons mar 08, 2017 7:50 pm

Hei Frode

Defa systemet er koblet direkte på et av batteriene.
Det er likedan i alle kontaktene jeg har prøvd :cry:

Begynner å lure på om de er koblet i lag med defa som varsel lys til alarm? :?:



frode skrev:Noen ideer:
Batteriladeren på defa-systemet, hvor er den koblet til?

Skjer dette uansett hvor du kobler til 230 volten, eller er det bare hjemme i garasjen? Tenker da på om du har en jordfeil på strømnettet som gjør at det blir indusert nok strøm i jordtilkoblingen i bilen. I såfall blir det ofte ikke fullt lys i ledlampa, bare litt, fordi det skal lite til å få svakt lys i led.

svein71
Innlegg: 3
Registrert: man mai 26, 2014 8:35 am

Re: Defa Motorvarmer

Legg innav svein71 » tor mar 09, 2017 12:53 am

Årsaken til at lampene dine lyser når du kobler til Defa-systemet ditt ligger nok i styringen av LED lampene. Jeg har et sett med daylight produsert av Philips liggende. På mitt sett har kontrollenheten kun tre ledere som skal tilkobles bilen: Rød leder på batteriets +, sort på - og den siste ledningen orange skal tilkobles nærlyset. Signalet som innhentes ifra nærlyset har til misjon og slå av LED lampene når nærlyset blir tent. All annen tenning og slukking av lampene er styrt av variasjoner i spenningsnivået. Når du starter bilen vil spenningen stige fra rundt 12Volt til godt og vel 14 volt (ladespenning fra dynamo). Ved en spennings økning vil kontrollenheten tenne lyktene og når motoren stoppes igjen vil spenningen gå tilbake til 12volt og kontrollenheten sørger for at lampene slukkes.
Når du kobler til defa kabelen vil laderen i systemet øke spenningen til 14 volt og kontrollboksen til Led-lampene tolker dette som om at bilen er startet og tenner derfor lyktene.


Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 15x»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest