Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Moderatorer: baa, Snekker_Andersen, lj73jon, ModeratorNLCK, HighwayPatrol

Svar
Salmon
Innlegg: 197
Registrert: søn jul 16, 2006 1:26 am
Sted: Vesterålen

Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av Salmon » tir jan 01, 2019 11:00 pm

Skal bytte registerreim og strammehjul og det er 2 hvite strek på registerreima som jeg antar skal plasseres
på merkene på toppen og dieselpumpa sine merker.
Merke på veiva er korrekt.
Når jeg starter opp er det en del harking før den vil starte, må file litt først og så kommer den men ikke på
alle sylindrene før etter 10-15 sek. Da går den men jeg liker ikke lyden av motoren. Den ryker en god del ved start. Det er akkurat som
den kan være 1 tann feil på timinga...?
Har byttet 1 gang før. men da var jeg ikke klar over merkene på reima og den gikk som en klokke etterpå :-)

Noen som har vært borti at merkene på reima kanskje ikke er helt rett?

Det må nevnes at jeg har byttet topp og satt på en helt ny som kom ferdig med kamaksel.

Brukeravatar
saw
Innlegg: 559
Registrert: tor mar 06, 2014 6:08 pm
Sted: Kongsberg

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av saw » ons jan 02, 2019 9:21 am

Hei.
Det som er viktig er at merkene liner opp samtidig slik illustrasjonen under viser. At du fikk timinga til sist gang skyldes muligens at du ikke dreide på noe mens reima var av?
18611281.jpg
18611281.jpg (20.26 kiB) Vist 284 ganger
Mvh.

Stein @rne Wulfsberg
950 sju fem 612

2000 kzj95 OME 305/70-16
1987 lj73 OME 35/12,5-15

Min garasje:

http://nlck.no/forum/viewtopic.php?f=37&t=23001

Salmon
Innlegg: 197
Registrert: søn jul 16, 2006 1:26 am
Sted: Vesterålen

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av Salmon » ons jan 02, 2019 9:36 am

Sist dreide jeg på veiva til merkene var over ett slik bilde viser.
Det gjorde jeg nå også men de hvite strekene på reima som jeg tror skal plasseres der merkene på topp og dieselpumpe er stemmer ikke helt. Hvis jeg setter på reima på disse merkene så ser jeg at merker på veiva ikke er rett. Det virker som det er 1 tann feil...?

Brukeravatar
saw
Innlegg: 559
Registrert: tor mar 06, 2014 6:08 pm
Sted: Kongsberg

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av saw » ons jan 02, 2019 12:34 pm

Ok. Jeg har i alle fall aldri brydd meg om merkene på reima men de skal sikkert passe overens med de andre. Uansett, det er det andre som må lines opp og da skal det være riktig.
Hvilke merker er det du følger, reima eller merkene på reimhjul og motor?
Dok1.pdf
(201.28 kiB) Lastet ned 7 ganger
Mvh.

Stein @rne Wulfsberg
950 sju fem 612

2000 kzj95 OME 305/70-16
1987 lj73 OME 35/12,5-15

Min garasje:

http://nlck.no/forum/viewtopic.php?f=37&t=23001

Salmon
Innlegg: 197
Registrert: søn jul 16, 2006 1:26 am
Sted: Vesterålen

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av Salmon » ons jan 02, 2019 12:48 pm

Jeg har linet opp alle merkene korrekt slik det står i repp.håndboka.
Tenkte at siden reima var merket så skulle jeg prøve å sette den på slik at merkene på reima stemte med merkene når alt var linet opp.
Men, jeg finner at merkingen på reima må være 1 tann feil. Nå har jeg ikke forsøkt å tørne rundt motoren enda.
Spørsmålet er jo om 1 tann feil vil føre til at en ventil vil nå stempeltoppen?
Jeg tror ikke det.
Slik jeg tror det ble, da jeg forsøkte å sette den på på merkene (reima sin merker), så ble den 1 tann feil, noe som da førte til feil på timingen og dertil mye røyk og vanskelig start. Når jeg så tok av dekslet og tørnet motoren til merket på kammen og dieselpumpa var korrekt, så så jeg at merket på veiva ikke var rett. Det manglet ca.2cm før den var på merket.

superhansen
Innlegg: 535
Registrert: man sep 23, 2013 10:47 am
Sted: Drøbak

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av superhansen » ons jan 02, 2019 12:53 pm

Ikke bry deg om de hvite merkene på reima.Det som er viktig er at timingmerkene på motoren stemmer overens også når du turner motoren for hånd etter reimbyttet.

Sent fra min SM-A520F via Tapatalk

120 GX 08 mod.

Salmon
Innlegg: 197
Registrert: søn jul 16, 2006 1:26 am
Sted: Vesterålen

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av Salmon » ons jan 02, 2019 1:04 pm

Jepp.
Tenkte bare om andre kanskje hadde vært borti samme problemet. 😊

superhansen
Innlegg: 535
Registrert: man sep 23, 2013 10:47 am
Sted: Drøbak

Re: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av superhansen » ons jan 02, 2019 3:46 pm

Jeg tror motoren må turnes x antall omdreininger før de på reima også matcher med merkene på motor igjen

Sent fra min SM-A520F via Tapatalk

120 GX 08 mod.

Salmon
Innlegg: 197
Registrert: søn jul 16, 2006 1:26 am
Sted: Vesterålen

LØST: Problem ved registeremskifte, merker på reima?

Legg inn av Salmon » ons jan 16, 2019 8:33 am

Jeg tok av reima og tunet den opp på nytt på merkene. Satte på reima igjen og nå går den helt rent :-)

Takker for alle bidragene.

Svar

Gå tilbake til «Motor 9x»