1. august 2011 er det nøyaktig 60 år siden Toyota presenterte sin legendariske 4×4 modell BJ1. Opprinnelig introdusert for militære formål er modellen utviklet til en utrolig kapasitet, ekstremt pålitelig og ustoppelig 4WD maskin som har erobret både Arktis og Antarktis, krysset ørken og regnskog, jobbet i gruver, bidratt til å redde liv på nesten ufremkommelige steder og vært den beste følgesvennen av mange som har reist verden rundt.

PRESSEMELDING fra TN:

Det er ingen grenser eller hindringer som kan stoppe denne bilen. Toyota Land Cruiser er en av verdens tøffeste firehjulstrekkere som tilbyr en kombinasjon av både fremragende off-road kapasitet og også god kjørekomfort on-road.
6 millioner kunder fordelt på 160 land setter pris på bilens egenskaper.

Toyota Land Cruiser’s langvarige suksesshistorie går tilbake til introduksjonen av BJ-modellen i 1951.  I 1955 fikk modellen navnet Land Cruiser, en kombinasjon av ord som ble synonymt for en pålitelig og holdbar 4×4 med høy standard for kvalitet og komfort.

Som en del av Toyotas eksportstrategi ble det på 50- og 60-tallet lagt vekt på nye markeder som Midt-Østen og Sør-Amerika.  Land Cruiser ble en virkelig suksess-modell som igjen ga Toyota et godt omdømme.

For å imøtekomme ulike kunders behov ble det utviklet to modellvarianter av Land Cruiser.  Først i 1966 lanserte Toyota FJ55, den første stasjonsvogntypen som er forgjengeren til dagens LC200 V8. Senere i 1984 kom en lettere og mindre variant, som er forgjengeren til dagens LC150.  I tillegg produseres fortsatt etterfølgeren til den originale Land Cruiser BJ, Land Cruiser 70-serie som ikke selges i Europa.

Dagens Land Cruiser står for høy kvalitet og holdbarhet og er en modell som respekteres over hele verden.  Det er med stolthet Toyota feirer 60-årsdagen til ikonet Land Cruiser og samtidig gleder seg til å tilby spennende modeller i fremtiden.