Toyota er igjen størst i verden etter å ha lagt GM bak seg i første kvartal.
Tekst: Øivind Skar – NTB Tema

Det foregår en knallhard kamp mellom Toyota, General Motors (GM) og Volkswagen-konsernet om å være den største bilprodusenten i verden.

GM var klart størst gjennom flere generasjoner, inntil Toyota kjørte forbi i 2008. Samtidig kollapset det amerikanske bilmarkedet, og GM parkerte i skifteretten. Takket være gode, statlige penger holdt GM motoren i gang og kom seg lynraskt ut på veien igjen. Men Toyota forble størst også i 2009 og 2010.

Så fikk Toyota problemer med kvaliteten. Dernest skyllet tsunamien over den japanske bilindustrien før elendigheten kulminerte med flommen i Thailand.

2011 endte med at GM nok en gang inntok tetplassen, denne gang fulgt av aggressive Volkswagen som nummer to og Toyota som nummer tre.

Men å undervurdere Toyota er farlig. Selskapet har tatt hevn og kom, ifølge Bloomberg, ut av første kvartal som vinner med 2,49 millioner solgte biler foran GM med 2,28 millioner biler. VW kom på tredjeplass med 2,16 millioner enheter.

Både GM og Toyota har ved flere anledninger signalisert at det slett ikke er viktigst å være størst. Kun VW har sagt klart fra om at de har som mål å bli størst og best (!) i verden innen 2018. Men salgsoffensiven kan tyde på at det slett ikke er uvesentlig for de to andre heller.