Kopler til tilhenger, får mange lyssymboler i dashboardet.

Moderatorer: baa, Snekker_Andersen, lj73jon, ModeratorNLCK, HighwayPatrol

Svar
Oddemann50
Innlegg: 81
Registrert: søn jun 19, 2011 8:35 pm
Sted: Rogaland

Kopler til tilhenger, får mange lyssymboler i dashboardet.

Legg inn av Oddemann50 » tir jul 26, 2011 5:36 pm

LC 120 har fungert helt tipp topp. Men - i dag da jeg skulle kjøpe en fryseboks og hadde
for en gangs skyld behov for å benytte en lånt eldre tilhenger - så skjedde følgende:

Noe tid etter at jeg koplet til hengeren (med ledning fra henger til LC for lys), så poppet det
opp fire, fem lyssymboler (ABS, o.l.) i "vinduet". Symbolene forsvant da jeg stoppet bilen
og startet opp på nytt.

Dette er første gangen slikt inntreffer. Og følgende spørsmål melder seg:

1) Kan dette skyldes tilkopling til den eldre hengeren?
2) Er feilen i LC eller i henger?
3) Kan et Toyota verksted fikse dette? Kanskje kan jeg gjøre det selv?
4) Jeg sprutet stoffet CRC (vannfordrivende / smørende) inn i "hengerfeste" for en uke siden. Kanskje var det dumt av meg?

Kom med innspill. Takk.

Brukeravatar
blåmann
Innlegg: 638
Registrert: lør mar 08, 2008 9:03 pm
Sted: Åmotsdal

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av blåmann » tir jul 26, 2011 6:30 pm

Jordingsfeil på henger, eller for dårlig jording mellom bil og henger. Dette skjer hver gang jeg kobler biltralla på jobb bakpå 90`n. Er borte når jeg tar av hengeren igjen. :)

Brukeravatar
olem60
Innlegg: 275
Registrert: tor mai 13, 2004 8:43 am
Sted: Trondheim
Kontakt:

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av olem60 » tir jul 26, 2011 6:31 pm

Jordingsfeil i hengerstøbselet, dette er helt vanlig..

Oddemann50
Innlegg: 81
Registrert: søn jun 19, 2011 8:35 pm
Sted: Rogaland

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av Oddemann50 » tir jul 26, 2011 10:01 pm

Tusen takk for tilbakemelding, mine herrer! Hva i all verden skulle jeg gjort uten
klubbens diskusjonsforum. Tusen takk!

snikkererik
Innlegg: 11
Registrert: lør jul 03, 2010 11:17 am

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av snikkererik » søn okt 09, 2011 10:46 pm

Hei!

kan dette også skape feilmelding på motor?

Har tidligere spurt om feil i forbindelse med at bilen mister kraften.
Sjekka diagnose og funnet ut av gasspedalposisjonssensor er kaputt. Feilkode 19 (1) og 19(2)
Kjøpt en brukt pedal i sverige.....ikke bedring. 1000kr
Kjøpt en NY pedal hos Hell Bil Orkda....ikke bedring. 6500 kr

Hørt på råd og plukket ut EGR og renset denne(full av sotgugge)

"vasket" hengerkontakt med romfartspray(wd40)


men fortsatt powercut. i tide og utide. Veldig utrivelig i en trang forbikjøring...køkjøring...

Glad i hjelp fra noen*!!

Brukeravatar
Vegard
Innlegg: 1900
Registrert: ons mai 12, 2004 11:09 am
Sted: Nittedal

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av Vegard » man okt 10, 2011 12:51 pm

Da jeg hadde 90 med D4D gikk svc (scv?) ventilene på dieselpumpa i stykker. I begynnelsen var dette en feil som kom og gikk. Motorlampe kunne lyse, og bilen gå i nødmodus. Verkstedet fant feilen vha diagnoseutstyr. Prisen for ny del var rundt 3 tusen hos Toyota i Norge. Montering er enkelt, men jeg lot verkstedet gjøre det pga mange kuldegrader. Tror de regnet 0.4 timer på den jobben :)

Hvis dette er ditt problem, så burde den vel være oppdaget da det ble stilt diagnose, men kanskje verdt å sjekke likevel.

Vegard

snikkererik skrev:Hei!

kan dette også skape feilmelding på motor?

Har tidligere spurt om feil i forbindelse med at bilen mister kraften.
Sjekka diagnose og funnet ut av gasspedalposisjonssensor er kaputt. Feilkode 19 (1) og 19(2)
Kjøpt en brukt pedal i sverige.....ikke bedring. 1000kr
Kjøpt en NY pedal hos Hell Bil Orkda....ikke bedring. 6500 kr

Hørt på råd og plukket ut EGR og renset denne(full av sotgugge)

"vasket" hengerkontakt med romfartspray(wd40)


men fortsatt powercut. i tide og utide. Veldig utrivelig i en trang forbikjøring...køkjøring...

Glad i hjelp fra noen*!!

Brukeravatar
4x4
Innlegg: 122
Registrert: tor aug 11, 2011 12:20 pm
Sted: Vesterålen

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av 4x4 » man okt 10, 2011 5:08 pm

SCV (Suction control valve) forårsaker, som Vegard sier, motorkutt når det blir feil med dem. Sitter i bakkant av dieselpumpa og regulerer dieseltrykket i pumpa. Ventilene er festet med en unbrakoskrue på hver, og er greie å skifte på 120'en.

Når VSC, ABS lyser etter at henger har vært påkoblet, kan sikringen for bremselys være røket.
Landcruiser 4wd
Hiace 4wd
Pajero 4wd

veilederen
Innlegg: 23
Registrert: fre nov 13, 2009 12:26 pm
Sted: Fetsund

Re: Noe rart skjedde i dag med min LC 120 ...

Legg inn av veilederen » man okt 10, 2011 5:10 pm

Jeg mistet kraften av og til og byttet TTE-boksen. Da fikk jeg all kraft ++ tilbake på fast basis. Så har du en TTE-boks, bør du sjekke at den funker...

Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 12x»