Side 1 av 1

Fjerne varsler.

Lagt inn: ons okt 13, 2021 2:05 pm
av nordlys
Har en 2011 modell gått ca 150k. I fjor dukket 3 lamper opp i display, mortorsymbol, trackingcontrol og low 4wd. Tok diagnose hos Toyota og de sa at det var defekt glødeplugg. Hadde ikke merket noe problemer. De skulle ha 10-12000 kroner for jobben, noe jeg synes var drøyt. Tok med bilen til Naf, hvor de skulle gjøre samme jobb til ca kr. 3000,-. Dette viste seg å være feilkalkulert, da de ikke hadde sett hvor mye jobb det var og de skulle plutselig ha samme pris ca som Toyota, men, de sa at de ikke hadde funnet feil på glødepluggene, det ble derfor ikke foretatt bytte.

Etter diagnosen hos Toyota forsvant varsellampene, men kom tilbake noen tid senere, men ble så borte igjen. Har kjørt ca 1 år, så dukker lysene opp igjen. Har vært der lenge. største problemeter at 4 wd low ikke fungerer, antagelig heller ikke trackingcontrol. Jeg sjekket for en stund tilbake xenonpærene og i den forbindelse demonterte jeg høyre batteri. Etter denne operasjonen forsvant varsellampene, men kom tilbake dagen etter. Har senere skiftet xenonpærer begge sider og vekselvis tatt ut begge batteriene (ikke samtidig, ja jeg vet de er parallelkoblet) uten at dette hadde innvirkning på nevnte varsellamper. Jeg har byttet begge batteriene, da nabo hadde hatt lignende problem med annet bilmerke og med godt resultat. Har også byttet hengerkontakt.

Mitt spørsmål, kan jeg forsøke å resette nevnte lamper og eventuelt på hvilken måte? Diagnose hos Toyota koster friske drøye kr. 2000,-, det har jeg ikke lyst til å betale gjentagne ganger. Har overhodet ingen startproblemer. Jeg har tidligere fått varsel om trackincontroll ved bruk av henger, kan det være en sikring som har gått?

Er diagnoseverktøy kostbart, eller spesielt vanselig å bruke for en ikke alt for datakyndig pensjonist. Jeg er ikke helt amøbe, men absolutt ingen nerd.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: fre okt 15, 2021 10:10 am
av KjellOlsen
Klubben har planer om å kjøpe inn diagnoseapparater for utlån til betalende medlemmer. Vi har kjøpt en hittil, som vi tester ut for å se om den dekker de fleste behov. Trenger litt mer tid på test, før medlemmer kan få tilgang.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: fre okt 15, 2021 7:57 pm
av Dag Einar
Har du brukt traction control systemet noen gang.
Jeg mener med rette å herje litt, sånne ting skal brukes!!!
Min tidligere 90 fra 2001 var den første bilen Toyota hadde traction control på. Du kan spørre hvem du vil her på forumet som kjenner meg, dette ble brukt maks.
Jeg solgte bilen da den hadde gått 425.000km ,en det var først de siste ukene før jeg solgte den, at slike lamper begynte å lyse.
Dette er en offroad bil og ikke en mb eller bmw.