Side 1 av 1

Fjerne varsler.

Lagt inn: ons okt 13, 2021 2:05 pm
av nordlys
Har en 2011 modell gått ca 150k. I fjor dukket 3 lamper opp i display, mortorsymbol, trackingcontrol og low 4wd. Tok diagnose hos Toyota og de sa at det var defekt glødeplugg. Hadde ikke merket noe problemer. De skulle ha 10-12000 kroner for jobben, noe jeg synes var drøyt. Tok med bilen til Naf, hvor de skulle gjøre samme jobb til ca kr. 3000,-. Dette viste seg å være feilkalkulert, da de ikke hadde sett hvor mye jobb det var og de skulle plutselig ha samme pris ca som Toyota, men, de sa at de ikke hadde funnet feil på glødepluggene, det ble derfor ikke foretatt bytte.

Etter diagnosen hos Toyota forsvant varsellampene, men kom tilbake noen tid senere, men ble så borte igjen. Har kjørt ca 1 år, så dukker lysene opp igjen. Har vært der lenge. største problemeter at 4 wd low ikke fungerer, antagelig heller ikke trackingcontrol. Jeg sjekket for en stund tilbake xenonpærene og i den forbindelse demonterte jeg høyre batteri. Etter denne operasjonen forsvant varsellampene, men kom tilbake dagen etter. Har senere skiftet xenonpærer begge sider og vekselvis tatt ut begge batteriene (ikke samtidig, ja jeg vet de er parallelkoblet) uten at dette hadde innvirkning på nevnte varsellamper. Jeg har byttet begge batteriene, da nabo hadde hatt lignende problem med annet bilmerke og med godt resultat. Har også byttet hengerkontakt.

Mitt spørsmål, kan jeg forsøke å resette nevnte lamper og eventuelt på hvilken måte? Diagnose hos Toyota koster friske drøye kr. 2000,-, det har jeg ikke lyst til å betale gjentagne ganger. Har overhodet ingen startproblemer. Jeg har tidligere fått varsel om trackincontroll ved bruk av henger, kan det være en sikring som har gått?

Er diagnoseverktøy kostbart, eller spesielt vanselig å bruke for en ikke alt for datakyndig pensjonist. Jeg er ikke helt amøbe, men absolutt ingen nerd.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: fre okt 15, 2021 10:10 am
av KjellOlsen
Klubben har planer om å kjøpe inn diagnoseapparater for utlån til betalende medlemmer. Vi har kjøpt en hittil, som vi tester ut for å se om den dekker de fleste behov. Trenger litt mer tid på test, før medlemmer kan få tilgang.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: fre okt 15, 2021 7:57 pm
av Dag Einar
Har du brukt traction control systemet noen gang.
Jeg mener med rette å herje litt, sånne ting skal brukes!!!
Min tidligere 90 fra 2001 var den første bilen Toyota hadde traction control på. Du kan spørre hvem du vil her på forumet som kjenner meg, dette ble brukt maks.
Jeg solgte bilen da den hadde gått 425.000km ,en det var først de siste ukene før jeg solgte den, at slike lamper begynte å lyse.
Dette er en offroad bil og ikke en mb eller bmw.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: ons okt 20, 2021 9:48 am
av nordlys
Bilen blir brukt som befordrings og byggetraktor, så nei, det er sjelden tractionkontrollen blinker. Kan ikke forstå at det kan hjelpe å kjøre villmann, men nå lyser uansett lampene så litt sent å forsøke det stuntet. :D

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: ons nov 17, 2021 8:48 pm
av varhaagen
Heia,ser du nevner at ikke 4w lav ikke virker,er det sån at du ikke får lakt inn lav gir?. Har vært ute for at aktuator som skal legge inn 4lav kan henge seg i simmeringene vist dette blir skjelden brukt. Elmotoren som driver dette er så svak, at den klarer ikke og få aksling løs vist dette har satt seg. Bare et tips.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: ons nov 17, 2021 11:15 pm
av Dag Einar
En kompis kjøpte seg 2012 mod 150 med alt utstyr, som f.eks crawl control, men han brukte det aldri. Det satt seg fast og Toyota skulle ha 40.000 for rep, han byttet inn bilen og kjøpte en med vesentlig mindre dill dall :D
På min 2006 mod 100, bruker jeg lavgir og traction control av og til, slik at det er i bruk
Bør ikke være annet enn å plassere bilen mellom gangvei og riksveien, slik at to hjul står i luften
Full flex og gi gass, slik at det knatrer i abs systemet.

Re: Fjerne varsler.

Lagt inn: tir nov 23, 2021 10:16 am
av nordlys
Lavserien blir brukt nå og da. Dette har skjedd tidligere og Toyota sa at lampene indikerte glødeplugger. De resatte systemet slik at lampene slukket og lavserien kom da tilbake. Selvsagt et helt idiotisk system at lavserien kan settes ut av spill fordi en feilkode tennes, men det er mye som er merkelig på denne utgaven. Nå skal jeg uansett skifte glødeplugger, så får vi se om det bedrer seg.