Girkasse HJ 60 1985

Moderatorer: ModeratorNLCK, Snekker_Andersen, baa, lj73jon

Svar
ubbe
Innlegg: 1
Registrert: man sep 21, 2015 3:55 pm

Girkasse HJ 60 1985

Legg inn av ubbe »

Har en HJ 60 med 375.000 km. Får ikke giret i 1ste, 2, 3 4. ( går i revers og 5) Fylte girolje hos Toyota i forfjor, men hjalp bare et par uker.

Tror kanskje tiden er moden for en overhaling av kassen. Noen som vet om et sted /person som kan ta dette
(mitt inntrykk er at de fleste Toyota verkstedene jeg har ringt til er usikre om de har kompetanse på disse. Bilen står på Årnes (Romerike).
Har hatt bilen i 20 år, og er villig til å investere litt for å få til dette.

Lurer også på om noen har erfaringer med å bytte fra bladfjærer til spiralfjærer på disse og hva som taler for/ mot dette i så fall.

Et siste spørsmål. noen som har prøvd andre drivstoff på disse (miljødiesel).
Brukeravatar
KjellOlsen
Styremedlem
Innlegg: 1723
Registrert: lør mai 29, 2004 1:25 am
Sted: Siggerud.
Kontakt:

Re: Girkasse HJ 60 1985

Legg inn av KjellOlsen »

Det er nok ikke mange mekanikere igjen fra den tiden disse rullet av samlebåndet, så det er nok ikke mange av dagens mekanikere som har overhalt disse.
Du kan kjøpe komplette overhalingsett til disse kassene fra Terrain Taimer i Australia. Lagere, pakninger. Har du mulighet til å gjøre det selv? Hvis du er medlem ligger manualen for dette her på forumet. Skritt for skritt. Du må ha en del forskjellige avdragere.
Men hvis kassa har fungert greit uten maling og vibrasjoner før dette med at du ikke får den i gir, er det ikke sikkert du behøver å overhale hele kassa. At den ikke går i gear kan skyldes noe så enkelt som at den nylonpakningen som sitter nederst på gearspaken er sliten, eller har fallt av. Da vil den ikke dytte mekanismen i riktig stilling, og resultatet er at den ikke vil i gear.
Fjern dekslene rundt gearspaken inne fra bilen. Ta av den sorte støvkoppen. Trykk den midtre metalldelen som sitter rundt gearstanga ned og vri. Da løsner du gearstanga fra kassa. Når du trekke den forsiktig opp skal nylonforinga følge med. Vet ikke om du får kjøpt den ny, men se om den er hel.
Kjell.

1988 HJ61 rigget som rein turbil
1989 HJ61 under restaurering
1987 LJ73 fruens offroadbil
2000 Hdj100 hverdagsbil
1995 4Runner, solgt

SWES-63

Land Cruiser = stiv aksel.

http://www.expeditionkompaniet.no
Svar

Gå tilbake til «Drivverk 6x»