Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Moderatorer: baa, lj73jon, ModeratorNLCK, Snekker_Andersen

Svar
narvik
Innlegg: 95
Registrert: tir jul 31, 2018 5:46 pm

Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av narvik »

Hei, har en 2006 LC120 og trengte i fjor uansett støtdempere. Kjøpte så en pakkeløsning fra BGnor med TUeV papirer. Det er snakk om 40mm heving, men hovedsakelig stivere og bedre lastekapasitet, selv om tillat totalvekt ikke forandres. Det ble aldri en tur til statens vegvesen, først pga for mye jobb, deretter nå Corona. Måtte nå EU godkjenne bilen og trodde at dette skulle skape trøbbel. Må nok fikse noen småting, men heving og understell ble ikke kommentert. Var jeg nå bare heldig? Lurer på om jeg nå likevel skal søke om godkjent heving (etter Corona, og dette koster meg en fridag samt gebyr) eller om slik minimal heving er innafor? Hva er mulige konsekvenser? Er det nok at papirene fra leverandøren ligger i bilen? Har fått registrert ekstrautstyr ved andre biler, og hele prosessen er jo egentlig bare tull. Koster tid og penger og i verste tilfelle treffer en på en medarbeider som gjør dette for første gang. Har selv opplevd at 45 av 60min ble brukt på telefon.
Anbefalinger?
Bilen har ellers snorkel og takgrind samt grovere dekk med original dimensjon. Så den er synlig forberedt på overlanding, men ikke rigget for maks offroad ytelse. Må innrømme at jeg er redd for en ødelagt ferietur med barn i bilen mens jeg blir stanset i en tilfeldig kontroll.
Takk Peter
cruiser05
Innlegg: 11
Registrert: tir sep 29, 2015 10:07 pm
Sted: Sotra

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av cruiser05 »

Hei har samme hevesett på min,kjørt med det i 8 år aldri blitt stoppet men eg var på biltilsynet for og få det inn i vognkortet de sa at eg hadde egentlig kjørt ulovlig selv om jeg hadde tuv papirer.Har du hengerfeste så må du sjekke at det e mellom 35 og 42 cm høyde fra bakken eller du kan skru det av.Jeg måtte bytte til firkantfeste .Fikk også endret standard dim. på dekk til 265/65/17 😀
Brukeravatar
KjellOlsen
Styremedlem
Innlegg: 1566
Registrert: lør mai 29, 2004 1:25 am
Sted: Siggerud.
Kontakt:

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av KjellOlsen »

Hei.
Du har nok hatt flaks på Eu. Mange firmaer godkjenner ikke biler med hevesett hvis det ikke står i vognkortet. Skal montere det samme på min 100, men tar eu først, så monterer jeg sette og drar til BT. En i familien var på eu med en 90som var hevet, men sto ikke i vognkortet. Fikk ikke godkjent, og måtte vise på BT først.
Kjell.

HJ61 x 2. LJ73. HDJ100. 4Runner.
SWES-63
Land Cruiser = stiv aksel.

2018:
Offroadtur til Ukraina og Romania.

2019:
Franske alper, Monaco, Roma, Østeriske alper.

http://www.expeditionkompaniet.no
baardlie
Innlegg: 833
Registrert: fre nov 12, 2004 8:58 pm
Sted: buskerud

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av baardlie »

Blir du stoppet i teknisk utekontroll av BT får du bruksforbud å må gå videre om det ikke står i vognkortet . EU på et verksted ser sjelden på hva du har av dempere , de ser kun etter lekkasje/funksjon . FLAKS :D Godkjente nylig min 79 (som hadde bruksforbud pga dette fra tidligere eier) med hevesett og det var en voldsom sermoni med måling av høyde nav-skjermkant , høyde på hengerfeste og bredde , bildetaking , diskusjon av tuv osv . Tilslutt fikk jeg vognkort der det kun sto : godkjent med hevesett og farge på spiralfjør foran :shock: Så mitt råd er å få det inn i vognkortet før ferie , sparer deg for mye trøbbel om du blir stoppet for teknisk kontroll . De liker også orginal/godkjent dekkdim. best :)
Bård-HZJ79- Tlf.97618988
narvik
Innlegg: 95
Registrert: tir jul 31, 2018 5:46 pm

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av narvik »

Takk for flott informasjon. Da skal jeg forsøke å få dette godkjent. Ante meg at det bare var flaks med EU ktr. Blir nok til høsten, foreløpig er alle trafikkstasjoner fortsatt Corona stengt, i hvert fall her på Sørlandet. Først oppfordres til å forhåndsbestille, deretter fyller en ut hele skjema, deretter kommer det avslag pga stengt verksted. Noen holder vel åpen, men jeg skal ikke kjøre i evig tid. Hilsen Peter
kamikaze
Innlegg: 37
Registrert: søn sep 06, 2015 11:24 pm
Sted: Stavanger

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av kamikaze »

Du må også ha med deg papirer på utført hjulstillingsokntroll som ikke er eldre enn 3mnd for å få godkjent hevesett.
narvik
Innlegg: 95
Registrert: tir jul 31, 2018 5:46 pm

Re: Behov for godkjenning, statens vegvesen?

Legg inn av narvik »

Hei, takk for nyttig info, skal ha papirene klar! Hadde selv ikke tenkt på dette. Hilsen Peter
Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 12x»