AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Moderatorer: lj73jon, ModeratorNLCK, Snekker_Andersen, baa

Svar
kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » tor jul 09, 2020 3:27 pm

Småkrise Lc 100 AHC....... :cry:
Har bilen inne på verksted nå, for å skifte foring på "Støtdemper" foran. Men verkstedet ringte nå og sa at bilen ikke vil heve seg igjen etter å ha blitt satt sammen igjen...

Noen ideer om hva som kan være feil? Syns det er et litt for stort sammentreff at pumpa skal ha tatt kvelden akkurat nå... :roll:

- Sikker på at hev/ senk funka for mindre enn en uke siden
- De opplyser at de har demontert oljeslanger og sluppet bilen ned, og dermed olje ut.
- opplyser nå at kompressor ikke starter, eller kutter strøm med en gang. Får heller ikke tvangskjørt via pc, og får ingen feilmeldinger.

ofrovold
Innlegg: 2001
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av ofrovold » tor jul 09, 2020 3:56 pm

Dumt spørsmål: står bilen på bakken eller henger den på en løftebukk?
Prøv å sett den på bakken.

Sent fra min SM-G970F via Tapatalk

Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

ofrovold
Innlegg: 2001
Registrert: tor des 02, 2004 6:49 am
Sted: Eggedal
Kontakt:

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av ofrovold » tor jul 09, 2020 3:58 pm

Så må alle dørene være igjen.

Sent fra min SM-G970F via Tapatalk

Øystein

TLC for alle penga...
"Major e longinquo reverentia"
Nå: HDJ100L-GNPEZW 1999, 285/75-16 GYW Duratrac
Ex:
*HJ60 - 35" GYW MTR, OME, PTO vinsj, 12H-t*
*KZJ95L 1999,"telenor" GYW MTR*

kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » tor jul 09, 2020 5:10 pm

Takk for svar! :-) Har lest nok tragiske historier om verksteder og AHC til at jeg er småbekymra for ei laaaang og dyr opplevelse her, så veldig glad for innspill.

Om den henger eller står vet jeg ikke. Skal sjekke.

Dører var de klar over. Skal og tipse om håndbrekk...

Brukeravatar
peskareta
Innlegg: 96
Registrert: tir mai 15, 2012 9:56 pm
Sted: Oppdal

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av peskareta » tor jul 09, 2020 8:59 pm

Luft i systemet etter at olja ble sluppet ut? Kanskje den ble startet uten at AHC ble fylt opp? Det er en prosedyre for å tvangskjøre pumpe når slikt har skjedd ut i fra manual?’
Land Cruiser HDJ100 4.2l 2002 AHC, 7 seter, 250.000km.

kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » tor jul 09, 2020 9:33 pm

Takk igjen for tips! :-)

Har vært inne på det, men har jo ikke alle detaljer på hva de har prøvd...

Det de sier er at de følger "boka" , og var klar over at AHC måtte etterfylles. De sier de ikke får tvangskjørt pumpa fra pc. Om de vet om egen prosedyre for det vet jeg ikke.....

kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » tor jul 09, 2020 9:46 pm

I følge deres bok skal pumpa kjøres for å lufte systemet, og det er der de står fast nå. Samtidig som de ikke får løftet den opp til N - igjen, sjølsagt...

Fått noen tips om å sjekke høydesensorene, men klarer ikke helt å se relevansen, i og med at jeg er 90 % sikker på at hele systemet funket før de begynte.

kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » fre jul 10, 2020 10:45 am

Har egentlig litt trua på at det er dette som har skjedd:

If trouble occurs in the AHC motor relay circuit, the height control is prohibited after adjusting the vehicle to
the standard height in case that the height is higher than the standard or to the lowest wheel of the 4 wheels
in case that the height is lower than the standard.

Her er det snakk om releet, men den meldinga der står i forbindelse med mange ulike problemer med AHC systemet...

kaldstart
Innlegg: 7
Registrert: man jan 22, 2018 10:57 am

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av kaldstart » fre jul 10, 2020 1:07 pm

Det løste seg etter hvert!   ...Ingen er helt sikre på årsaken, men nå er det i alle fall i orden. Takk for alle bidrag! :)

Brukeravatar
Snekker_Andersen
Innlegg: 336
Registrert: ons feb 29, 2012 2:42 pm
Sted: Oslo

Re: AHC- verksted får ikke pumpa til å gå

Legg inn av Snekker_Andersen » fre jul 10, 2020 1:47 pm

Det var godt å høre!
Hadde jo vært interessant å høre hva de gjorde for å få det til 8)
HDJ 100 2006
Urban Cruiser 2011
Volvo Duett skapvogn 1960

Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 10x»