Fjerne varsler.

Moderatorer: baa, lj73jon, Snekker_Andersen

Svar
nordlys
Innlegg: 9
Registrert: ons nov 28, 2012 10:49 pm

Fjerne varsler.

Legg inn av nordlys »

Har en 2011 modell gått ca 150k. I fjor dukket 3 lamper opp i display, mortorsymbol, trackingcontrol og low 4wd. Tok diagnose hos Toyota og de sa at det var defekt glødeplugg. Hadde ikke merket noe problemer. De skulle ha 10-12000 kroner for jobben, noe jeg synes var drøyt. Tok med bilen til Naf, hvor de skulle gjøre samme jobb til ca kr. 3000,-. Dette viste seg å være feilkalkulert, da de ikke hadde sett hvor mye jobb det var og de skulle plutselig ha samme pris ca som Toyota, men, de sa at de ikke hadde funnet feil på glødepluggene, det ble derfor ikke foretatt bytte.

Etter diagnosen hos Toyota forsvant varsellampene, men kom tilbake noen tid senere, men ble så borte igjen. Har kjørt ca 1 år, så dukker lysene opp igjen. Har vært der lenge. største problemeter at 4 wd low ikke fungerer, antagelig heller ikke trackingcontrol. Jeg sjekket for en stund tilbake xenonpærene og i den forbindelse demonterte jeg høyre batteri. Etter denne operasjonen forsvant varsellampene, men kom tilbake dagen etter. Har senere skiftet xenonpærer begge sider og vekselvis tatt ut begge batteriene (ikke samtidig, ja jeg vet de er parallelkoblet) uten at dette hadde innvirkning på nevnte varsellamper. Jeg har byttet begge batteriene, da nabo hadde hatt lignende problem med annet bilmerke og med godt resultat. Har også byttet hengerkontakt.

Mitt spørsmål, kan jeg forsøke å resette nevnte lamper og eventuelt på hvilken måte? Diagnose hos Toyota koster friske drøye kr. 2000,-, det har jeg ikke lyst til å betale gjentagne ganger. Har overhodet ingen startproblemer. Jeg har tidligere fått varsel om trackincontroll ved bruk av henger, kan det være en sikring som har gått?

Er diagnoseverktøy kostbart, eller spesielt vanselig å bruke for en ikke alt for datakyndig pensjonist. Jeg er ikke helt amøbe, men absolutt ingen nerd.
Brukeravatar
KjellOlsen
Styremedlem
Innlegg: 1583
Registrert: lør mai 29, 2004 1:25 am
Sted: Siggerud.
Kontakt:

Re: Fjerne varsler.

Legg inn av KjellOlsen »

Klubben har planer om å kjøpe inn diagnoseapparater for utlån til betalende medlemmer. Vi har kjøpt en hittil, som vi tester ut for å se om den dekker de fleste behov. Trenger litt mer tid på test, før medlemmer kan få tilgang.
Kjell.

HJ61 x 2. LJ73. HDJ100. 4Runner.
SWES-63
Land Cruiser = stiv aksel.

2018:
Offroadtur til Ukraina og Romania.

2019:
Franske alper, Monaco, Roma, Østeriske alper.

http://www.expeditionkompaniet.no
Brukeravatar
Dag Einar
Innlegg: 4818
Registrert: tor mai 13, 2004 11:05 pm
Sted: Råde i Østfold
Kontakt:

Re: Fjerne varsler.

Legg inn av Dag Einar »

Har du brukt traction control systemet noen gang.
Jeg mener med rette å herje litt, sånne ting skal brukes!!!
Min tidligere 90 fra 2001 var den første bilen Toyota hadde traction control på. Du kan spørre hvem du vil her på forumet som kjenner meg, dette ble brukt maks.
Jeg solgte bilen da den hadde gått 425.000km ,en det var først de siste ukene før jeg solgte den, at slike lamper begynte å lyse.
Dette er en offroad bil og ikke en mb eller bmw.
Dag Einar 900 63 808
HDJ 100 2006
HJ45-PU 1980
Yaris Verso Artic Trucks 2004
Fordson Dexta 1960
Farmall Cub 1953
Farmall Cub 1955

Elsker tur i skog og mark, bare det skjer med en Land Cruiser.
nordlys
Innlegg: 9
Registrert: ons nov 28, 2012 10:49 pm

Re: Fjerne varsler.

Legg inn av nordlys »

Bilen blir brukt som befordrings og byggetraktor, så nei, det er sjelden tractionkontrollen blinker. Kan ikke forstå at det kan hjelpe å kjøre villmann, men nå lyser uansett lampene så litt sent å forsøke det stuntet. :D
Svar

Gå tilbake til «Chassis og elektrisk 15x»