Side 1 av 1

Blinklys, lyd

Lagt inn: søn jul 31, 2022 8:48 am
av mauses
Har en LC150. Lyden på blinklys er veldig lav. (Dårlig hørsel? ) Plagsomt etter rundkjøringer når blinklys ikke slår seg av og det kan oppstå farlige situasjoner. Har noen av dere en god løsning. Ser også at noen skriver om filskifter. Det ville hjelpe i mange situasjoner.

Re: Blinklys, lyd

Lagt inn: søn jul 31, 2022 10:58 pm
av Dag Einar
Jeg ville vel anta at det går an å justeres??
Mange nybiler med skarpe og til dels alt for høye justerte lys, sier det ikke går an å justere, selvsagt greier de det på verkstedet..
Og på Toyota som mange andre asiatiske biler, så er Toyota treigest tror jeg, hva angår automatiske baklys, de går på når du har vært inni tunellen etter 50 m, mens andre tenner når de kjører under en bro på E6, og sånn burde det være.
Men det skulle jo forundre meg om dette ikke går an å justeres....

Re: Blinklys, lyd

Lagt inn: ons aug 03, 2022 12:54 am
av frode
mauses skrev: søn jul 31, 2022 8:48 am Har en LC150. Lyden på blinklys er veldig lav. (Dårlig hørsel? ) Plagsomt etter rundkjøringer når blinklys ikke slår seg av og det kan oppstå farlige situasjoner. Har noen av dere en god løsning. Ser også at noen skriver om filskifter. Det ville hjelpe i mange situasjoner.
Vet ikke mye om 150. Har den ikke filskiftefunksjon som alle andre moderne biler?

På en gammel buss jeg hadde, uten auto-retur på blinklysbryteren, koblet jeg en summer til blinkreleet for å høre at det blinket.

På min 100 har jeg byttet blinkreleet med et som har filskiftefunksjon. Jeg fant det på Ebay, fra et av de baltiske landene eller polen, tror jeg. Så når jeg gir armen et lite dytt, kortere enn ett sekund ca, så blinker releet 3 ganger.

Eller kanskje man kan sette sterkere (led)pære i indikatorlyset?