Side 1 av 1

Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: tor okt 13, 2022 8:28 pm
av Dag Einar
Har hatt dette problemet siden jeg fikk bilen.
Har tatt det opp med Kjell Olsen og han skjønner det ikke og jeg skjønner ikke selv heller.
Men i dag da jeg startet opp, så hadde reima flyttet seg sideveis på AC kompressor forover.
Jeg antar at dette har skjedd tidligere også og at dette har resultert i at reima røk og jeg fikk det tidligere omtalte gearkasse havariet.
Men i 2019 kjørte jeg nærmere 450 mil på ferie gjennom Sverige, Finnmark og nedover Nord Norge og hjem uten at noe skjedde, men så plutselig så skjer det.
Jeg har begynt å kalle min Land Cruiser HDJ 100 for dritbilen, dette er den dyreste bilen jeg noen gang har eid. 90n var bare den aller beste ever.
Noen som har noe tanker rundt dette?
En mekaniker har leflet med at varmeveksleren kan være løs eller ikke sitter skikkelig etc etc, har ikke dratt til eller forsøkt å se på det, men tatt godt tak i den når jeg har måtte skifte reim, for jeg har vel skiftet ca 10 reimer siden jeg fikk den januar 2019

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: fre okt 14, 2022 8:28 am
av Snekker_Andersen
Jeg har maken bil og har overhode ikke dette problemet. Reimen har i mitt eie aldri røket og byttes troligvis rutinemessig på servicene. Jeg mekker litt på andre typer motorer og er enig med din mekaniker som antyder at noe ikke står på linje.

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: fre okt 14, 2022 8:35 am
av Dag Einar
Men som jeg skrev, på ferie 2019 kjørte jeg ca 450 mil uten et knyst og så plutselig så skjer det...
Kan selvsagt ha skjedd noe etter dette altså.
Har av mekaniker fått beskjed om å bytte løpehjul, og dette er gjort uten at det forandret noe.
Dette er jo "verdens beste bil" eller ??? Kanskje med unntak av LFA eller LC500 kanskje :mrgreen:

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: fre okt 14, 2022 8:45 am
av ole_kristian
Min HDJ100 har nok gått sine snart 480 tusen kilometre for lut og kaldt vann av mange eiere - meg inkludert - og det bærer den preg av også, men jeg har da aldri opplevd slike problemer med reima som du beskriver?
Det piper riktignok en del i reima når jeg setter på AC på varme sommerdager, men da er det som regel bare å sprute på en dusj med beltspray.

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: man okt 17, 2022 1:28 pm
av toddi
Hei Dag Einar. Merkelig. Men jeg ville har satt opp en måle pinne, om du klarer, i ytre kant av hvert hjul, (ett og ett om gangen) reima går på, og fysisk se om du kan se kast i noen av dem. Visst dette er ok så er spørsmålet om hvordan den er montert, skadet under montasje? Er hjulene kilereima går på uten skader i kilesporene?

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: man okt 17, 2022 7:00 pm
av Dag Einar
Trodde først at det kunne være slik at reimhjulet på veiven som hadde slipt seg så skarpe at reimen ble saget opp, men da jeg så at reimen hadde krabbet opp på kanten av AC kompressor hjulet.
Har ikke tatt tak i det fysisk etter at jeg postet her, men vil se på det en dag.
Har en mistanke om at varmeveksler er synderen.
Dvs den som varmer vannet når det blir kaldt ute.

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: tor okt 20, 2022 10:21 pm
av frode
Det var da merkelig.
Har du riktig reim som går riktig vei rundt reimskivene? Sjekket mot tegningen i handboken.
F.eks er det baksiden av reima som skal mot det lille løpehjulet på bilens venstre side, dvs reima skal ikke rundt på utsiden av det lille hjulet. Det er bare så vidt reima toucher hjulet av og til.

Hvis det skulle være friksjonsvarmeren som er synderen, betyr det at den låser seg, eller at løpelageret i innslaget/clutchen er gåent og skjeivt?

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: fre okt 21, 2022 10:23 am
av Dag Einar
Jeg forstår hva du mener Frode.
Nei den varmeveksleren har ikke vært koplet inn siden i vinter, likevel skjer dette.
Reima går slik du beskriver.
Har ikke hatt ork til å sjekke mer. Tenkte jeg skulle ta av reima og løsne skruene på varmeveksler og se efter sprekker eller liknende, som kanskje gjør at den vrir seg eller what ever...
Bruker bilen sjelden, blir til at jeg kjører Yaris Verso Artic Trucks D4-d hver dag, enkel og liten fin bil som bruker ca 0,4 på mila :D

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: tir nov 15, 2022 9:12 pm
av Ulv
Har litt samme issue, trodde ac clutch va problemet. Byttet clutch og reim i sommer og røk en reim igjen etter kort tid. Så før lang turen i sommer så byttet eg reim igjen og strammet den til jeg va flau og den holdt da i 10-11k km før den røk nå i helgen. Hørte noe reim kvining da den røk når ac koblet inn. Antar det er ac som e problemet?

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: ons nov 16, 2022 11:32 pm
av Dag Einar
Jeg har byttet ac kompressor, det hjalp ikke.
Nå sjekker jeg reimen hver gang jeg bruker bilen. Kjører Yaris til daglig :shock:
Men jeg og pusen var på ferie i 2019 og kjørte nær 450 mil uten noe problemer og så plutselig skjer det….. :(

Re: Multireim vandrer og ryker

Lagt inn: ons nov 23, 2022 9:34 am
av KjellOlsen
Legg en linjal inntil et og et av løpehjulene til reima, og se om retningen stemmer, at den treffer rett på neste hjul. Tipper at et av hjulene dine står litt skakt, og da vil jo reima begynne å vandre. Varmeren din kan jo være synderen. Hvis noen har prøvd å løsne den før hender det at en av boltene som er gjenget inn i motorblokka ryker. Da henger den kanskje litt skakt. Vanskelig å komme til å få borret de ut, så da er jo valget å la den henge i de resterende boltene, og det går dårlig. Så sjekk at alle festeboltene er tilstede på varmeren.