Side 1 av 1

Justering av høyde på hovedlys (elektrisk ? )

Lagt inn: søn jan 15, 2023 7:08 pm
av cruisera100
Er det noen som kan gi en liten beskrivelse av hvordan høydejustering av hovedlys virker ? Jeg har en nivå bryter inne i bilen , som kunne regulere dette. Men tidens tann gjorde at først den ene sluttet å bevege seg- og nå har den andre også stivnet. I forskjellige høyder ,selvfølgelig. Lurer på om de de er elektrisk eller vakuum drevet ? Kanskje noe kan fikses med litt smøring , rengjøring ? Takk for svar

Re: Justering av høyde på hovedlys (elektrisk ? )

Lagt inn: man jan 16, 2023 11:33 pm
av frode
Nå har jeg ikke studert dette i detalj, ved f.eks å skru det fra hverandre, men det ser ut til at det sitter en liten elektromotor ved siden av høydejusteringsskruen. Jeg har lykt både med og uten justeringsmotor liggende, så jeg kan ta en nærmere titt i morgen.

Høydemotorene får 12 v gjennom en 10 A sikring felles for høyre og venstre, og jord lokalt. Og så styres de med en leder til hver motor direkte fra styringsmodulen bak justeringshjulet. Altså, styringsmodulen har bare 4 tilkoblinger: jord, 12 v, LH, RH.

Det er vel ikke usannsynlig at motorene er rustet fast.

Re: Justering av høyde på hovedlys (elektrisk ? )

Lagt inn: tir jan 17, 2023 12:04 am
av cruisera100
Takk for den Frode. Etter litt mere leting , fant jeg litt om andre andre typer Toyota ,hvor folk flyttet motor over til nye lyktehus uten motor. Sikkert omtrent sammer system. Nå var det ikke noe bilde av motoren , men så ut som den sitter på gjengene til den manuelle justerings skruen ,inne i lyktehuset, - hvis jeg har forstått det riktig. Brrrr , både kaldt og mørkt om dagen - så jeg venter litt med å gå videre på den jobben - Takk for hjelpen.
Trym