Side 1 av 1

Bytte vannpumpe samtidig med registerreim?

Lagt inn: tor mar 09, 2023 12:45 pm
av hbugge
Hei,

Jeg har en 2001 hdj 100, som snart bikker 250.000 Trenger å bytte registerreim. Er det da lurt å bytte vannpumpe samtidig (har ikke noe problem med vannpumpen)?

Re: Bytte vannpumpe samtidig med registerreim?

Lagt inn: lør mar 11, 2023 7:01 pm
av frode
Etter egen erfaring og forumlesing i årevis, har jeg inntrykk av at vannpumpa holder mindre enn 300 k km, men mer enn 150. (Vel, den begynner gjerne å lekke litt før 300k, slik at det er synlig under weep hole)
Reima blir redusert av alder og av bruk, mens vannpumpa slites av bruk og ikke alder (innen rimelighetens grenser).
Så, det kommer litt an på om du bytter reim på km eller på år. Hvert 5. år eller hver 150 k km. Og hvor mange km det er siden pumpen ble skiftet sist. Hvis den ikke er skiftet før så er det ikke noe å lure på, Hvis den ble skiftet for 100k km siden, så kan man jo ta sjansen. På den annen side så koster jo ikke pumpa all verden, og arbeidet koster deg gjerne mer.
Angående registerreim, så er det viktig å skifte strammer med løpehjul også. Så vidt jeg kan se har det vært flere feil på strammere enn på reimer. Bruk bare originaldeler på en slik viktig komponent.

Re: Bytte vannpumpe samtidig med registerreim?

Lagt inn: man mar 13, 2023 3:43 pm
av hbugge
Hei Frode,

Takk for utfyllende svar. Registerreima byttes pga. alder, og vannpumpa har ikke vært byttet. Da må jeg bytte reima, vannpumpa, strammer m/løpehjul og relevante simmerringer!