Side 1 av 1

Biodiesel

Postet: tor mai 11, 2006 12:36 pm
av dracan
Sikkert spurt om før, men....
Hvilke toyota motorer er det mulig å fylle biodiesel på?
Evnt blande 50/50?
Jeg vet at pakninger og skit tørker inn, men med en blandings skulle vel det gå greit!

Han Kurt "evenkalv" fyller jo sin 4,2l og har kjørt 20k km på "frityrolje"!

En undrene og økonomisk østfolding......

Postet: tor mai 11, 2006 2:09 pm
av TLC-fan

blanding

Postet: tor mai 11, 2006 2:11 pm
av rogerbrekke
60% frytyr 40% jetta 1 så legge du til 2-3% totaktsolje. da blir det billigt og lukter godt. :D (sommer bruk)OLJA må renses.
MVH R:B:

Postet: tor mai 11, 2006 2:26 pm
av TLC-fan
Har en kompis som kjører Jetta 1 på fulltid. Blander inn litt olje og kjører som f....! Han får den gratis, og jeg fyrer i garasjen med det. 8)

Postet: tor okt 05, 2006 10:14 pm
av lj73jon
her er noen links:

http://www.frybrid.com/

http://www.goldenfuelsystems.com/

Så kan du kjøre frityrolje, men ikke start og stopp bilen med frityrolje i systemet!!

Kurt oddekalv jukser, bilen hans er klar for biodiesel, men han kjører ikke på det

Biodiesel

Postet: lør okt 07, 2006 10:04 am
av Dr.P
Hei!

Er det noen som kjenner til hva slags praktiske forandringer man må foreta seg for å bruke biodiesel? Tenker på skifte fra gummi til plastslanger ,ekstra filter m.m. Leste en artikkel om en kar fra Asker som kjørte på frityrolje han kjøpte fra gatekjøkken. Det fungerte visst bra. Fins det noen i Norge som selger det man trenger? Det er en interessant tanke å kjøre en LC på miljøvennlig drivstoff. Ikke noen ekstra belastning på miljøet iform av CO2 utslipp fra fossilt brennstoff, ingen kreftfremkallende partikler, og muligheten til å fremstille drivstoffet selv. Det er ingen regler med hensyn til produksjon, lagring o.s.v., slik at man står fritt både med hensyn til produksjon og lagring. Det vil være mulig å gå flere sammen om dette, og på den måten få billigere og mer miljøvennlig drivstoff.

Postet: lør okt 07, 2006 10:20 am
av borvik
Veldig interessant det her. Noen som har noe peiling på dissa tinga? Hvordan framstiller man biodisel hjemme i garasjen?

Postet: lør okt 07, 2006 10:32 am
av lj73jon
Hvis man bruker det jeg linket til så trenger man ikke gjøre noe annet enn å helle frityrolje (filtrert) på den nye tanken. Men det forutsetter jo at man har 2 dieselsystem, ett for frityrolje og ett for diesel. Sånn at man kjører diesel når man starter og stopper.

Postet: lør okt 07, 2006 10:33 am
av lj73jon
En venn av meg i USA kjører kjører med frityrolje på en mercedes 300 diesel fra '85. Han sier det går like bra som diesel

Postet: lør okt 07, 2006 10:35 am
av borvik

Biodiesel

Postet: lør okt 07, 2006 11:10 am
av Dr.P
Denne karen i Asker brukte et grovfilter når han helte frityroljen over på store fat. Han hadde også ekstra filter montert på bilen, og han hadde byttet ut gummislangene med plastslanger. Vinterstid blandet han frityroljen med vanlig diesel, tror jeg.Han påstod at drivstoffutgiftene på hans Mer. Gelendewagen var kr. 4.50 pr. mil. Leste også om et firma i Bergen som leverte drivstoff basert på frityrolje til alle bilene til kommunen. I Fredrikstad starter de opp produksjon av biodiesel med utgangspunkt i restprodukter fra produksjon av soyaolje. Tar meg en tur dit for å finne ut mer.

Postet: man okt 09, 2006 8:59 am
av borvik
Ja, nå blir dieselen like dyr som bensin, så da er det bare å finne alternativer.
Hvor har du oppskriften din fra Roger? Hva er jetta1? Vet du om noen som har prøvd detta. Du har vel ikke prøvd det du som kjører bensin :lol:
:wink:

Postet: tir okt 10, 2006 11:34 am
av lj73jon
denne er verd å lese: http://www.frybrid.com/svo.htm

Postet: tir okt 10, 2006 9:02 pm
av Dr.P
Ser ut til at det er en del forberedelser som skal til for å kjøre på frityrolje. I følge artikkelforfatteren går vanlig diesel og biodiesel ut på ett.Etter hva jeg kan forstå lages biodiesel av b.l.a. hogstavfall. Tydeligvis er det forskjell på biodiesel og frityrolje med hensyn til tykkelsen. Leste at Toyota skulle kjøre en LC 100 Paris- Dakar på frityrolje (10000 km). Kanskje Toyota Norge vet noe om hva som skal til av ombygginger/modifiseringer? Nå skal jo dieselprisene økes. Kanskje det hadde vært en mulighet å gå flere sammen, og få frem billigere drivstoff?

Postet: tir okt 10, 2006 10:00 pm
av frode
SVO= Straight Vegetable Oil, dvs å kjøre på ren matolje. Går dårlig i temperaturer under 10-15 grader, tror jeg det var, da man må varme tank og rør etc. Men det kan man jo selvfølgelig gjøre. Finnes visst til og med ferdige kits for ombygging. Ja, også må man jo starte og stoppe på ren diesel. Funker visst best på forkammermotorer har jeg hørt.

BioDiesel lager du av WVO=Waste Vegetable Oil + metanol og kaustisk soda som katalysator. Dette kan alle dieselbiler kjøre på, bare at det spiser opp gummi, men det er det ikke alle som har i drivstoffsystemet.
Du kan brygge selv, og trenger i tillegg til ingrediensene et blandekar som kan holdes oppvarmet noen timer under omrøring, og så litt lengre til klaring, og så filtrering.

Postet: tor okt 12, 2006 12:09 am
av borvik
tar jeg feil når jeg sier at 60n ikke orginalt har noe gummi i fuel systemet?
dvs at det er bare å blande og kjøre.... :?:

Postet: tor okt 12, 2006 8:54 am
av rikard
Her er litt info fra en trøndersk biodieselprodusent fra organisk avfall, Estra:

Skifte av drivstoff-filter.

Biodiesel har god løsningseffekt og bedre enn vanlig autodiesel. Dette innebærer at avleiringer i kjøretøyets drivstoffsystem vil kunne løses opp ved overgang til biodiesel. På grunn av dette skal bilens drivstoffilter skiftes ved 1.gangs bruk av biodiesel og i tillegg etter 2-3 tankfyllinger og deretter normale intervaller i fortsettelsen.


Oljeskift og serviceintervaller.

Ved kjøring i lange perioder på lav belastning kan det forekomme uttynning av biodiesel i motoroljen. I slike tilfeller skal intervallet for oljeskift nedkortes. Sjekk nivået på oljen regelmessig. Dersom nivået stiger, må en oljeanalyse utføres.


Vinteregenskaper.

Biodieselen leveres i 2 kvaliteter, avhengig av årstid og utetemperatur. Sommerkvaliteten tillater driftsmessig kjøring ned mot –5 grader. Under denne temperaturgrensen kan det forekomme driftsproblemer.
Vinterkvaliteten kan ha tilsatt additiver, vanlig vinterdiesel eller parafin og gir kulde-egenskaper som vanlig autodiesel.


Har lyst til å prøve selv snart....

Postet: lør mai 23, 2009 2:11 pm
av 4Springar
ja, dette er virkelig spennende... har faen så lyst å prøve, skulle hatt en motor til i tilfelle musefelle.

Postet: lør mai 23, 2009 6:18 pm
av marting
4Springar skrev:ja, dette er virkelig spennende... har faen så lyst å prøve, skulle hatt en motor til i tilfelle musefelle.
Nækj da... kjør på Pål...!

Når jeg kjøpte min bil var tanken full av flybensin.. Taa-vegen kjører på minst 50/50 blanding med frityr fra "eget kjøkken", og i mange land er vel dieselen helt elendig i forhold til her !?... :D

Postet: lør mai 23, 2009 9:48 pm
av blåmann
marting skrev: .. og i mange land er vel dieselen helt elendig i forhold til her !?... :D
Veel, er vel ikke mange land som har så dårlig diesel som oss.. er iallefall mye renere diesel med høyere cetantall i midtøsten.. Kjenner en som kjører biodiesel på pajero- 00 mod 3,2 DID, han har ikke hatt ett eneste problem med dette. Har med seg ett ekstra dieselfilter i tillfelle, men har ikke byttet det enda. Har kjørt ettpar år tror jeg..